Radio Kootwijk – Bron van verhalen

Radio Kootwijk – Bron van verhalen

Een verhalenbundel met veel originele afbeeldingen van het dorp en zendstation Radio Kootwijk.

Samenvatting  Schrijver  Specificaties  Verkooppunten Voorbeeldpagina’s

Samenvatting:

Het boek bevat 14 verhalen uit de historie van Radio Kootwijk. Verhalen over het leven in de beginperiode, de bouw van het zendstation, de masten, het hotel en de huizen . Een heel klein beetje techniek rondom de ontwikkeling van Lange Golf en Korte Golf. Over alle gebouwen, masten en straten zijn verhalen te vertellen, maar ook over het dagelijkse leven in de oorlog door de ogen van een 11-jarige. Het dorpse leven met vele indrukwekkende lokale gebeurtenissen, is zeker nooit saai geweest.

De schrijver:

Coby de Haan – van der Meulen werd geboren in 1932 in Radio Kootwijk. Naast haar werk en moederschap heeft ze zich ruim 60 jaar ingezet als vrijwilliger. Als voorzitter of enthousiast lid van bond, ondernemingsraad, kegelclub, dorpsraad en dorps-belangenvereniging heeft Coby de belangen van velen behartigd.  Daarvoor is ze in 2002 benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Coby  heeft de opgang en neergang van het zendstation van heel nabij meegemaakt en kan daar smakelijk over vertellen. Zoals ze vertelt, schrijft ze ook. Voor haar familie schreef ze een boekje om de verhalen niet verloren te laten gaan. Door de enthousiaste ontvangst besloot ze nog een boekje te schrijven, speciaal voor iedereen die geïnteresseerd is in het leven rondom het dorp en zendstation Radio Kootwijk.

Specificaties:

  • 88 pagina’s
  • december 2015
  • eerste druk
  • Nabij Producties Barneveld
  • ISBN 978-94-92055-21-7
  • afmeting l-b-h 210-14-210 mm

Verkooppunten:

Gebouw A, Radio Kootwijk
Radioweg 1
7348 BG Radio Kootwijk
T 055 519 16 65
Alleen tijdens excursies en open dagen. Voor meer informatie zie: Hierradiokootwijk.nl

Primera Ugchelen
Ugchelseweg 54
7339 CK Ugchelen

Nawijn & Polak
Marktplein 24
7311 LR Apeldoorn

Boekhandel Romijn
Raadhuisplein 49
3771 ER Barneveld

Museum Nairac
Brouwerstraat 1
3771 HA Barneveld

 

Voorbeeldpagina’s: