Coby de Haan 1932-2021

Op 21 mei 2021 is Coby de Haan op 89 jarige leeftijd overleden. Zij vertelde haar leven lang verhalen en gelukkig heeft ze er een aantal opgeschreven. Haar laatste boek heet ook niet voor niets “Radio Kootwijk – Bron van verhalen”. Inmiddels is een tweede druk verschenen die uitsluitend in gebouw A op Radio Kootwijk te verkrijgen is.

Zij wilde nog zoveel doen en hoe vaak zeg je dan niet: “Dat komt later wel”. Zij voelde dat ze kwetsbaar was, vooral toen ze in het ziekenhuis belandde na de eerste Covid-vaccinatie. Ze kwam er langzaam weer bovenop en in die tijd schreef zij haar eigen rouwtekst: “Eens zal er geen later meer zijn”. Toch nog onverwacht is ze vredig ingeslapen. Haar advies zou zijn: “Leef!”, zoals zij ook volop gedaan heeft.

Ter nagedachtenis zal er in overleg met Staatsbosbeheer een bank geplaatst worden in de natuur, die haar zo dierbaar was, met uitzicht op de Hoog Buurlose hei. De bank is te vinden op de coördinaten 52.1711653 5.8472576. Een mooi bankje om te mijmeren over haar leven.

Geplaatst in Nieuws | Getagged , , , | Een reactie plaatsen

Online uitverkocht!

Alle boeken die bij Coby de Haan thuis waren, zijn nu uitverkocht. Op een aantal adressen zijn nog boeken aanwezig, alhoewel wij dit niet kunnen garanderen.

De meeste boeken zijn op dit moment in Gebouw A te Radio Kootwijk. Daar kunnen ze tijdens excursies en open dagen gekocht worden. Een aantal adressen waar de boeken nu (18-5-2017) nog zijn:

Primera Ugchelen

Boekhandel Nawijn & Polak in Apeldoorn

Museum Nairac Barneveld

Boekhandel Romijn Barneveld

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

De laatste boeken

Bij de schrijfster thuis zijn nog maar een paar boeken te verkrijgen. Op een aantal verkoopadressen liggen nog een paar boeken en in Gebouw A zijn ze te verkrijgen tijdens excursies of andere openingstijden. Voor meer informatie zie: de website van Staatsbosbeheer . De laatste boeken, Op = Op!

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Museum Nairac

Het museum Nairac in Barneveld heeft vanaf heden het boek “Radio Kootwijk  – Bron van verhalen” in de museumshop liggen. lees meer over het museum en de openingstijden op http://nairac.nl/

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Boekhandel Romijn in Barneveld

Vanaf vandaag is boekhandel Romijn in Barneveld ook voorzien van een aantal boeken voor de verkoop. Dus mocht u het boek willen inzien en kopen, dan kan dat vanaf heden ook aan het Raadhuisplein 49 in Barneveld.

Het aantal verkooppunten groeit aardig in de aanloop naar de feestdagen.

 

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Barneveldse krant

In de Barneveldse krant van 19 november staat een mooi artikel over mijn boek. Robin Hazeleger heeft mij geïnterviewd. Mooi om te zien hoe deze jongeman mijn verhaal verwoordt. Het leven van toen was duidelijk anders dan het leven nu. In de verhalen leeft de geschiedenis voort.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Primera in Apeldoorn Zuid

U kunt het boek vanaf heden ook kopen bij de Primera in Apeldoorn Zuid.

Primera Pijpers kunt u vinden aan de Adelaarslaan 122.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Fotograaf Frans M. Veltman

Om goede foto’s voor mijn boek te zoeken, heb ik alle oude dozen doorgespit. Daarbij kom je veel foto’s tegen waarvan je niet meer weet wanneer ze precies gemaakt zijn en door wie.

Afgelopen week meldde zich de maker van de foto op blz. 61. Frans M. Veltman. We hebben even gezellig gesproken over de tijd waarin hij vele foto’s maakte in en om Radio Kootwijk. Bij deze danken we hem nog voor de mooie foto van het interieur van Gebouw A in de 70er jaren.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Landal Rabbit Hill ook verkooppunt

De bezoekers van Landal Rabbit Hill kunnen  het boek ter plekke kopen. Ook daar is een verkooppunt van deze leuke verhalenbundel. Zeker tijdens de vakantie zijn dit soort boeken over de regio een goede manier om de omgeving en historie te leren kennen.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Nu ook bij Nawijn-Polak Apeldoorn

Vanaf deze week is het boek “Radio Kootwijk – Bron van verhalen” ook verkrijgbaar bij Nawijn Polak, gelegen in het hart van het centrum aan het Marktplein 24.

Mochten de boeken zijn uitverkocht, dan kunt u altijd rechtstreeks bij de schrijver bestellen, via deze website.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen