Radio Kootwijk

Biografie van een zendstation en een dorp in het hart van de Veluwe

Een goed gefundeerd naslagwerk en een rijk geïllustreerd en plezierig leesboek over het dorp en zendstation Radio Kootwijk.

Samenvatting  Schrijver  Specificaties  Verkooppunten Voorbeeldpagina’s

Samenvatting:

Rust, ruimte en schoonheid. Midden in ons land, afgelegen en toch goed bereikbaar. Dat is Radio Kootwijk. Een plaats met een bijzondere geschiedenis. Rond 1920 werd in de verlatenheid van het Kootwijkerzand een zendstation gebouwd, met daaromheen een woon- en werkgemeenschap van zo’n 150 mensen, afkomstig uit alle delen van het land, die woonden en werkten in een behoorlijk isolement te midden van de Veluwse natuur.

In dit boek brengt de auteur Cees van der Pluijm in één samenhangend verhaal de feiten bijeen van de radiogeschiedenis, de bijzondere architectuur, het leven in een besloten sociaal verband, de rol van natuur en landschap, en de nieuwe tijd na de sluiting van het zendstation.

Daarbij wordt ook de bijzondere rol van Radio Kootwijk in de Tweede Wereldoorlog belicht en de wijze waarop de Duitsers het zendstation hebben ingezet, het verband met Alan Turing en de enigmacode en het lijdelijk verzet van de Radio-Kootwijkers.

Bronnenonderzoek en interviews met deskundigen en de laatsten die een groot deel van de bijna honderdjarige geschiedenis van Radio Kootwijk hebben meegemaakt, leidden tot een goed gefundeerd naslagwerk, maar bovenal tot een rijk geïllustreerd en plezierig leesboek.

De schrijver:

Cees van der Pluijm werd in 1954 geboren in Radio Kootwijk en was er tot 1975 woonachtig. Hij studeerde Nederlands en Algemene Literatuurwetenschap aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Zuid-Afrikaans aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft een vijftigtal uitgaven op zijn naam staan van literaire aard.
Hij werkte samen en trad op (ook als vocalist en tekstbezorger) met artiesten als Drs. P, Robert Long en Jules de Corte, was docent aan de Faculteit Theater van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, en daarnaast werkzaam als communicatietrainer en -acteur, dagvoorzitter, presentator, interviewer en voordrachtskunstenaar.

Kort na het verschijnen van deze biografie overleed Cees van der Pluijm op 60-jarige leeftijd in Arnhem.

Specificaties:

  • 244 pagina’s
  • oktober 2014
  • eerste druk
  • Koninklijke BDU Uitgevers BV
  • ISBN 978-90-87882-16-7
  • afmeting l-h-b 288-20-238 mm

Verkooppunten:

Gebouw A, Radio Kootwijk
Radioweg 1
7348 BG Radio Kootwijk
T 055 519 16 65
E info@hierradiokootwijk.nl

Bol.com via deze rechtstreekse link.

Bij de betere boekhandels is het boek te bestellen.

Voorbeeldpagina’s: